Categories
destacats sala de premsa

Sr. Puigdemont, les PAH Catalanes tenen una carta per a vostè

Avui hem tornat a sortir al carrer per traslladar un important missatge al Sr. Carles Puigdemont: Junts no pot seguir endavant amb les esmenes que retallen la nova Llei antidesnonaments

Avui divendres 10 de desembre de 2021, les PAH Catalanes i el Grup Promotor de La Llei 24/2015 fem una passa més i ens dirigim al Sr. Carles Puigdemont per demanar-li públicament que intervingui per tal que JuntsXCat retiri les esmenes que ha presentat a la nova Llei antidesnonaments, que actualment s’està tramitant al Parlament. Lluny de respectar els acords i de reflexionar per rectificar, el grup parlamentari de Junts està essent molt bel·ligerant amb les demandes de les promotores de la nova Llei que pretén recuperar les mesures antidesnonaments anul·lades pel Tribunal Constitucional per un recurs del PP. Al Ple del Parlament del passat 2 de desembre, el grup parlamentari de Junts va votar en contra d’una moció que plantejava aprovar-la tal com va ser registrada i acordada amb les entitats socials abans que acabi l’any o a desenvolupar un pla de xoc per posar les llistes d’emergència a zero, votant inexplicablement en el mateix sentit que VOX, PP i Cs.

No creiem que aquesta sigui la Catalunya que vol el Sr. Puigdemont, ja que, com a President, va reaccionar convocant una cimera d’urgència quan, el 2016, Rajoy i la banca van atacar la Llei 24/2015 i el Constitucional la va suspendre, en ser impugnada pel Govern de l’Estat. Però, en canvi, el grup parlamentari de Junts no respecta el text que va acordar i registrar abans de l’estiu, precisament per recuperar una ampliació de les mesures antidesnonaments que han estat atacades de nou pel PP?

L’acció d’avui s’emmarca dins un seguit d’accions que vam començar el passat 14 d’octubre amb una gran manifestació pels carrers de Barcelona que va acabar davant la seu de Junts, per denunciar públicament les esmenes a la nova Llei que ells mateixos s’havien compromès dur endavant i aprovar el passat mes de juny. Seguidament, el 5 de novembre, vam presentar una carta a tots els regidors i regidores locals d’arreu de Catalunya, instant-los a posicionar-se al costat de les famílies i no dels desnonadors i que exigissin al seu partit la retirada d’esmenes. La darrera acció la vam dur a terme a la setmana següent, el passat 12 de novembre, amb l’ocupació de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, per exigir a la consellera de Drets Socials, Violant Cervera i al secretari d’Habitatge, Carles Sala, que JuntsXCat retirés les esmenes presentades.

Les insuficients polítiques públiques d’habitatge ens han portat a una llista d’espera de la mesa d’emergència de 2.422 unitats familiars, 1.136 famílies més que el 2019. Totes elles amb un temps d’espera al voltant de 2 anys. Una situació greu i inadmissible que aboca a les famílies a la més profunda desesperació. Calen mesures valentes i estructurals per fer-hi front i augmentar el parc públic d’habitatge de manera urgent. Mesures com la que proposa la nova Llei antidesnonaments que s’està tramitant al Parlament, que obligarà als grans bancs i fons d’inversió a oferir lloguers socials abans de desnonar a les famílies en situació de vulnerabilitat.

Per això, avui les PAH Catalanes hem anat a la nova Oficina Europarlamentària del Sr. Carles Puigdemont, per interpel·lar-lo directament, parlar-ne i traslladar-li les nostres demandes que hem recollit en la següent carta:

Descarregueu la carta al Sr. Carles Puigdemont aquí.

Tenim clar que, aprovar o no la nova Llei antidesnonaments catalana sencera, és qüestió de voluntat política. No podem permetre compensar i transferir diners públics als grans propietaris que pretenen desnonar, tal com pretén una part de Junts. Ja es va fer amb els bancs i ara no pot tornar a passar amb el sector immobiliari. Aquests diners han d’anar destinats a reallotjar famílies, evitar desnonaments de petits tenidors o construir habitatge protegit.

Sr. Puigdemont, si vol una Catalunya lliure de desnonaments, intercedeixi perquè Junts torni a l’acord i retiri les esmenes. Ningú entén per què Junts, igual que amb la Llei de regulació de preus dels lloguers, després de donar suport a un text valent, recula i té temptacions de retallar-lo.

Volem la Llei sencera, sense cap tipus d’esmena, i l’aconseguirem! Hi ha vides en joc!