Categories
destacats sala de premsa

Les PAHs Catalanes fem una passa més per a exigir a Junts x Cat la retirada d’esmenes a la nova Llei antidesnonaments

Assenyalem l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per exigir al secretari d’habitatge Carles Sala i a Violant Cervera, Consellera de Drets Socials, que JuntsxCat retiri les esmenes presentades

La llista d’espera de la mesa d’emergència ha augmentat en 1.136 famílies des del 2019 i avui és de 2.422 unitats familiars que necessiten ja un habitatge. Cal la Llei sencera!

Aquest matí les PAHs Catalanes amb el moviment per l’habitatge hem anat a la seu de l’Agència Catalana de l’Habitatge per a exigir al seu director Jaume Fornt, el secretari d’habitatge Carles Sala i a Violant Cervera, consellera de Drets Socials una reunió urgent. No podem permetre les retallades de JuntsXCAT a la nova Llei, que agreujaran encara més les llistes d’espera de la Mesa d’Emergència.

Les famílies no poden esperar més. La llista d’espera de la mesa d’emergència ha augmentat en 1.136 famílies des del 2019 i avui és de 2.422 unitats familiars que necessiten ja un habitatge. Recordem que el temps d’espera d’aquesta llista és de dos anys aproximadament. Calen mesures estructurals per fer front a aquestes greus xifres. Mesures com les que es proposen en la nova proposició de Llei que s’està tramitant al Parlament, que obligaran els grans tenidors a oferir lloguers socials abans de desnonar.

A més, no podem permetre compensar i transferir diners públics als grans propietaris que pretenen desnonar. Aquests diners han d’anar destinats a reallotjar famílies, evitar desnonaments de petits tenidors o construir habitatge protegit. Ja es va fer amb els bancs i ara no pot tornar a passar amb el sector immobiliari.

Recordem que quan vam presentar i registrar la nova Llei comptàvem amb una majoria parlamentària amb el suport de JuntsxCat, ERC, CUP i Comuns. Ara, però, Junts es desdiu del seu compromís i presenta 11 esmenes, 7 de les quals retallen aquesta proposició de Llei. Un cop més, com ja va passar amb la llei catalana de regulació dels lloguers ‒i gràcies a la pressió social es va aturar‒, JuntsxCat es posiciona al costat dels lobbies immobiliaris i els desnonadors.

Després de la manifestació del passat 14 d’octubre i de la carta entregada als regidors i regidores als ajuntaments el passat divendres 5 de novembre, ara fem una passa més. No podem permetre aquesta retallada de drets per part de cap partit membre del Govern!

Volem la Llei sencera, sense cap tipus d’esmena, i l’aconseguirem!