Categories
destacats Notícies sala de premsa

La PAH dóna el tret de sortida a la campanya de senyalització per les 5 de la PAH

La PAH comença una campanya de mobilització que s’intensificarà durant les elecciones per exigir el canvi de la Llei d’Habitatge en tot l’Estat.

Avui dissabte 4 de juny, la PAH  ens mobilitzem en mitja dotzena de ciutats enfront de les seus del PP  per declarar inconstitucional al seu govern.  Amb aquesta acció donem el tret de sortida a una campanya més àmplia de  senyalització que es realitzarà durant la campanya electoral en defensa  de les 5 de la PAH, cinc mesures de mínims per acabar amb l’emergència habitacional d’una vegada per sempre.

Recordem que aquesta mateixa setmana el Tribunal Constitucional, sota el mandat del govern en funcions de Mariano Rajoy, ha suspès parcialment la Llei 24/2015 de mesures urgents contra els desnonaments i la pobresa energètica de  Catalunya. Amb aquesta suspensió, s’elimina l’obligatorietat dels bancs a  oferir lloguers socials a les famílies afectades per processos de  desnonament, posant per damunt els interessos d’una banca acusadora als  drets més fonamentals i bàsics de la ciutadania. Parlem d’un cop d’estat  en tota regla, que vulnera directament l’article 47 de la Constitució  que protegeix el Dret a l’Habitatge com a principi fonamental de la  democràcia.

El PP envia un missatge molt clar. No només no faran res per evitar els  desnonaments, sinó que bloquejaran qualsevol iniciativa ciutadana que  asseguri que les famílies no es quedin al carrer: com ja van bloquejar  la Llei d’Habitatge del País Basc, la de furs de Navarra i la Llei  andalusa de funció social de l’habitatge. Per si no fos poc, van  presentar una esmena a la totalitat de la Llei murciana d’habitatge, la  reforma del qual ha estat impulsada per la PAH  per incloure mesures contra els desnonaments i la pobresa energètica.  Per aquestes raons, les famílies acudim enfront de les seus del PP amb  un Tribunal Popular per declarar inconstitucional al govern de Mariano  Rajoy. És el PP el que ha utilitzat la seva posició de govern per  violar de manera sistemàtica la Constitució davant una Unió Europea que  ja ha declarat dues vegades com a il·legal la llei hipotecària  espanyola.

No ens quedarem quietes contemplant els crims que el PP està cometent  contra la ciutadania. Des que es va fundar el col·lectiu, la nostra  manera de fer ha estat la de proposar solucions que realment són  efectives, i les 5 de la PAH són prova irrefutable d’això: les 5 de la PAH s’assenten  en la nostra experiència del dia a dia parant desnonaments, arrencant  dacions, recuperant habitatge buit i evitant talls de subministraments.  Demandes que tornarem a posar al centre del tauler perquè tota la  ciutadania tingui molt clar que votar al Partit Popular, és votar per un  partit que es va negar a reunir-se amb nosaltres, ni tan sols per explicar-los  el contingut de les nostres 5 demandes, que es va negar a recollir-les  al seu programa electoral i que ha estat enemic declarat de qualsevol  llei que retallés privilegis a la banca i a les elèctriques. Votar al  PP, és votar contra les 5 de la PAH, contra la ciutadania i contra els drets humans.

Per això, després del Tribunal Popular al PP, realitzem el primer de molts actes en defensa de les 5 de la PAH:  inundem de color verd el carrer i a nosaltres mateixes enfront d’un mitin del PP a l’hotel Eurostars de Barcelona, deixant clar el nostre propòsit de  traslladar el dret a l’habitatge al centre del debat electoral. Per  mitjà d’aquest acte inaugurem la nostra campanya sota el lema “tiñete de verde”,  amb el qual interpel·larem a tots els grups parlamentaris a assumir les  nostres 5 demandes i amb el qual acorralarem al PP durant aquestes  eleccions. En la resta de l’Estat, realitzarem “chorizadas” enmig de la via pública i altres manifestacions reivindicatives per mostrar de manera festiva que no els tenim gens de por.

Tot el contrari, estem convençudes que ha arribat el moment per acabar  amb la impunitat d’un PP que solament governa per a la màfia financera.  Creien que podien aprofitar els seus últims dies com a govern en  funcions per bloquejar l’última d’una llarga llista de lleis que  protegien a les famílies sense haver d’assumir cap conseqüència. Ara,  enfront de les seves polítiques inconstitucionals, la ciutadania anem a  exigir el canvi de llei en tot l’Estat. Ja vam advertir que encara que el PP digués que les 5 no cabien, les anàvem a ficar en el mateix cor del Congrés.

I no pararem fins que tot el Congrés es tenyeixi  de verd i les 5 de la PAH es converteixin en realitat!

El 2016 serà l’any en què es legisli el dret a l’habitatge!
#TiñeteDeVerde

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *