Categories
Notícies sala de premsa

La campanya en defensa de la Llei 24/2015 contra els desnonaments i els talls arriba al Congrés per exigir que es detingui l’amenaça de recurs.

RESULTATS DE LES TROBADES AMB ELS PARTITS

El resultat després  d’un dia maratonià de trobades amb 12 grups parlamentaris del Congrés,  ha estat realment exitós. Democràcia i Llibertat, IU-Unitat Popular,  PSOE, PNB, ERC, Bildu,  Compromís, Ciutadans, En Comú Podem, Podem i Marea, han signat i donat  suport íntegre al document de compromisos que se’ls ha plantejat, el  qual adjuntem en dues fotografies. Els compromisos són els següents i  estarem vigilants perquè es compleixin rigorosament:

  1. Defensar públicament la llei 24/2015 i la necessitat d’aquesta per fer front a l’emergència habitacional i la pobresa energètica.

  1. Exigir al Govern de l’Estat que no interposi recurs davant el Tribunal  Constitucional, i més tenint en compte que es tracta d’un Govern en  funcions.

  1. Desistir i retirar el recurs en el cas de formar  Govern i en el cas que el govern en funcions ho hagi interposat davant  el Tribunal Constitucional, comprometent-se a no posar impediments per  al seu total desenvolupament.

Fa menys d’una setmana ens assabentem que el Govern de Mariano Rajoy estava disposat a posar un recurs al TC  contra la Llei 24/2015 i que ho faria abans del 5 de maig. En les dues  últimes setmanes no hem parat, combinant una estratègia de pressió al  carrer, una campanya de suport a aquesta llei i una interpel·lació a  tots els nivells polítics. Aquest és un altre pas important més, ja que  significa l’aïllament del Partit Popular en la seva ofensiva oberta  contra qualsevol llei que aconsegueixi protegir de forma efectiva els  drets més bàsics.

Que ningú dubti que defensarem per terra, mar i  aire el dret a l’habitatge. Estem convençudes que encara és possible  detenir aquest atac escandalós i inacceptable.

La Llei 24/2015 ha vingut per quedar-se!

#SiSePuede

4 3

COMUNICAT SOBRE LES REUNIONS AL CONGRÉS

Ahir va haver-hi una trobada de la PAH amb el Govern de la Generalitat i avui amb els Grups Parlamentaris del Congrés.

Avui, 20 d’Abril, el Grup promotor de la “Llei 24/2015 contra els desnonaments i els talls”, la primera llei que la PAH, al costat d’altres col•lectius socials, va aconseguir canviar en tot l’estat per acabar amb l’emergència habitacional -també coneguda com a ILP Habitatge-, exigirà als grups del Congrés una defensa pública d’aquesta norma.

Aquestes trobades s’emmarquen en una campanya contra el recurs que el Govern de Mariano Rajoy vol interposar davant el Tribunal Constitucional, per tractar d’anul•lar una Llei, que aporta eines imprescindibles per posar fre als desnonaments (més de 65.000 des de 2008 solament a Catalunya), per donar una segona oportunitat a les famílies sobreendeutades, per mobilitzar habitatge social i per acabar amb la pobresa energètica i els talls indiscriminats d’aigua, llum o gas.

Després de les més de 50 convocatòries de protesta enfront de les seus del Partit Popular de tot l’estat d’aquest dilluns 18 d’abril, una acció sorollosa que va aconseguir fer arribar la veu dels afectats per les hipoteques, desnonaments i els talls als responsables d’aquest atac als drets fonamentals, demostrant de nou la força de la lluita al carrer pel dret a un habitatge digne; ahir, ens vam reunir amb la consellera d’Habitatge de la Generalitat i li exigim que s’esgotin totes les vies existents per defensar la llei i fer-la efectiva. Això significa posar com a prioritat en la reunió d’avui dels presidents Puigdemont i Mariano Rajoy, que aquesta llei pionera en la protecció del dret a l’habitatge digne segueixi vigent.

Amb aquest mateix objectiu que, al llarg del dia d’avui el Grup Promotor d’aquesta llei amenaçada, format per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), l’Aliança Contra la Pobresa Energètica (APE) i l’Observatori DESC, ens reunirem amb els grups parlamentaris perquè deixin per escrit el seu compromís públic de defensar i protegir la Llei 24/2105. Adjuntem l’agenda de les reunions:

A les 10:00 amb Democràcia i Llibertat
A les 10.30 amb Grup Mixt (IU)
A les 11:30 amb PSOE
A les 11:30 amb PNB
A les 12:00 amb ERC
A les 13:30 PP
A les 16:00 amb Ciutadans
A les 16:30 amb En Comú Podem
A les 17:00 amb Podem

A les 17:45h, una vegada acabades totes les reunions amb els diferents grups parlamentaris realitzarem una roda de premsa on informarem el resultat d’aquestes reunions amb els diferents grups i dels compromisos de cadascun d’ells.

Cal recordar que aquesta llei és una conquesta del moviment pel dret a un habitatge digne de tot l’estat i dels 7 anys de lluita de la PAH i que actualment hi ha processos per aprovar-la en altres comunitats autònomes. Hi ha vides en joc i moltes il•lusions posades a aconseguir reconquistar, per fi, el dret a l’habitatge.

Tractar de tombar aquesta victòria sense precedents, representaria una declaració de guerra als drets fonamentals, una declaració oberta a tota la ciutadania organitzada i a una societat que dóna suport a les seves reivindicacions de forma massiva.

Per seguir la trobada en Twitter podeu seguir el HT #LaPAHalCongreso

La Llei 24/2015 no es toca!
Parem aquest cop d’estat del PP, la banca i les elèctriques!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *