Categories
Notícies

#JaSom40mil Les entitats promotores de la ILP presenten les primeres 40.000 signatures en un temps record

Després del lliurament s’ha anunciat una gran mobilització de suport a la ILP pel 25 d’abril

Aquest migdia la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC han realitzat la primera entrega de plecs signats de la ILP. L’acte de lliurement s’ha realitzat a la seu de l’IDESCAT de Via Laietana, a Barcelona.

Les entitats promotores han decidit avançar el lliurament de les primeres signatures recollides degut a la situació d’emergència que viu Catalunya en l’accés a l’habitatge i als subministraments, que obliga a prendre mesures estructurals de forma urgent. Les portaveus de la ILP han afirmat que “cada dia hi ha 50 desnonaments a Catalunya i ja són 320.000 les famílies que pateixen pobresa energètica. Les mesures de la ILP són necessàries i de consens, no podem esperar més”.

L’entrega s’ha realitzat en la meitat del període establert legalment per la recollida de signatures. Segons els organitzadors, el fet que en un temps record -tan sols 2 mesos- ja s’hagin recollit 40.000 signatures evidencia el consens que existeix entre la ciutadania per aplicar les sis mesures previstes a la ILP. En aquest sentit, es mostren optimistes amb que al finalitzar els quatre mesos es superaran de sobre les 50.000 signatures exigides legalment perquè la ILP pugui entrar al Parlament.

Al finalitzar, els promotors han anunciat que el proper 25 d’abril es realitzarà una gran mobilització pel dret a l’habitatge a Barcelona i en suport a la ILP. Finalment, animen a construir la convocatòria juntament amb totes les entitats que cada setmana es van adherint a la Campanya.

 

#JaSom40mil

#AvuiEsPot

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *