Categories
sala de premsa

Escrache silenciós a Rajoy ahir a Barcelona

A Catalunya, la campanya electoral a les eleccions municipals, ha començat condicionada pels escraches silenciosos que la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i l’Aliança Contra la Pobresa Energètica hem començat a fer perquè tothom pugui identificar els partits polítics que bloquegen la ILP contra els desnonaments i els talls d’aigua, gas i llum.

A finals d’abril es va tancar la recollida de signatures de la ILP superant amb escreix el suport necessari, i seguidament es va fer publica una “Carta oberta als diputats de CiU i PP” amb la qual se’ls interpel·lava públicament perquè modifiquin la seva posició i donin suport a la ILP. [link 2] Durant aquesta primera setmana s’han realitzat un total de catorze escraches a tot el territori català a diputats i regidors de CiU i PP.

Ahir, aprofitant la visita de Mariano Rajoy a Barcelona, les PAHs Catalanes i l’Aliança contra la Pobresa Energètica van realitzar dos escraches silenciosos en els actes en els que participava. A les 18h de la tarda, un grup de persones de la PAH es van dirigir al Centre d’Estudis Monlau per entregar una Carta a Mariano Rajoy, demanant que el seu grup reconsideri la seva posició i doni suport a la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica sense èxit.

Mentrestant, un grup nombrós de la PAH s’havia desplaçat a l’exterior de l’acte central del PP, al pavelló Nova Icària per realitzar un escrache silenciós. Altres grups de la societat civil catalana protestaven en el mateix acte, com per exemple Afectats del Fòrum Filatèlic Afinsa. Dues persones de la PAH, que es trobaven a l’interior del pavelló, en el moment en que Mariano Rajoy intervenia van aixecar-se en silenci i van mostrar uns cartells amb consignes demanant al PP que aprovi la ILP per aturar els desnonaments i els talls de subministrament indiscriminats. Les persones que protestaven pacíficament van ser agredides per part d’alguns dels militants del PP que es trobaven a l’acte i reduïdes desproporcionadament per part dels agents de seguretat.

El que fou una senzilla acció de protesta d’un grup de persones emparada en la llibertat d’expressió i emmarcada en una campanya perfectament coneguda i amb un objectiu clar -entregar aquesta carta que apel·la a la consciència dels diputats que votaran la ILP al juny- va acabar vergonyosament tenyida del menyspreu i del sense sentit amb el que Rajoy i el govern del PP han tractat a les afectades per les hipoteques i els desnonaments.

Ahir el Partit Popular va deixar clar que no només no en té prou en bloquejar les solucions als deutes de per vida, els desnonaments i tall de subministraments a diari. Tampoc en té prou en haver bloquejat sistemàticament tots els canvis legislatius urgents i de mínims que la PAH va portar al Congrés dels Diputats a través de la ILP que va recollir 1 milió i mig de signatures. No es conforma tampoc, amb aprovar unes Lleis Mordassa que ens criminalitzen i dinamiten els nostres drets més fonamentals a la llibertat d’expressió i a la protesta. Amb la reacció d’ahir, el PP va mostrar un menyspreu absolut a les persones que assenyalen públicament el patiment de milers de famílies i als que els interpel·len perquè es prenguin mesures per aturar-lo.

Des de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca rebutgem les agressions que militants del PP, com l’alcaldable a Sabadell, van realitzar contra les dues companyes de la PAH i d’altres col·lectius que es trobaven a l’interior de l’acte, i exigim al Partit Popular que condemni amb la fermesa necessària aquest tipus d’actituds violentes i contràries a la llibertat d’expressió.

Davant de les agressions rebudes ahir, la PAH respondrà com ho ha fet fins ara, de forma pacífica però sense deixar d’interpel·lar, assenyalar i exigir solucions als responsables de que cada dia milers de famílies s’enfrontin a processos d’execució hipotecaria, desnonaments i talls de subministres. Hi ha responsables que ara mateix bloquegen la solució i que tenen a les seves mans acabar amb l’emergència habitacional a Catalunya: #CiUPP.

La pressió per aconseguir que la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica s’aprovi seguirà perquè “hi ha vides en joc” i perquè sabem que a Catalunya “al Juny es pot” aprovar una ILP que protegeixi les persones i els seus drets més fonamentals.

Sí Se Puede!
#AlJunyEsPot

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *