Categorías
Noticias

PAHs Catalanes inunden Sant Jordi de Roses Verdes en defensa de la ILP Habitatge

Avui és el dia de Sant Jordi. Celebració del cavaller Sant Jordi que va acabar valentament amb el drac que atacava poblacions indefenses. Més enllà de les llegendes, es troba la nostra història recent. I és que la ciutadania ens hem hagut d’enfrontar a innombrables dracs, que aprofitant-se de la por de moltes famílies, vulneren sistemàticament els nostres drets. I entre ells, el més atacat ha estat el Dret a l’Habitatge. Un dret bàsic, que garanteix la possibilitat de viure. Un dret vulnerat per bancs i partits polítics, que han convertit les nostres llars en un negoci.

 

No obstant això, malgrat tot el seu poder polític i econòmic, als dracs els ha sorgit un cavaller. Un cavaller de color verd: la PAH. Durant els passats sis anys, el moviment social PAH, gairebé sense recursos, hem paralitzat més de 1.200 desnonaments, reallotjat més de 2.500 persones amb la campanya Obra Social, vam presentar una ILP estatal recolzada amb 1.500.000 de signatures -el triple de les necessàries- per regularitzar la dació en pagament retroactiva, el lloguer social i una moratòria sobre els desnonaments.

Hem aconseguit milers de dacions, condonacions i lloguers socials. Allà on l’Administració i partits polítics veien derrotes, la PAH ha aconseguit totes les seves petites grans victòries. Victòries que s’han arrencat amb gent del carrer, que s’empodera a les assemblees, i que a traves del suport mutu fa front a la injustícia social que patim. Amb pressió ciutadana, s’ha demostrat que el canvi és més que possible.

 

Avui les PAHs Catalanes tenim un nou objectiu: canviar les lleis actuals, que condemnen a centenars de milers de famílies. Només a Catalunya hi ha 43 desnonaments al dia. Als que se sumen 300.000 talls de subministraments durant 2014. Activistes de la PAH, juntament amb l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC, vam presentar una ILP Habitatge: reforma de llei que conté tots els mecanismes necessaris per tindre una Catalunya lliure de desnonaments i pobresa energètica. 


Hem recollit més de 100.000 signatures de suport, buscant-les amb pluja, vent i fred. Hem aconseguit l’aprovació de mocions de suport en una vintena d’ajuntaments. La ILP Habitatge és recolzada per dotzenes de col·lectius com els Iaioflautes, Bombers, ILP Renda garantida, Front per la ILP Educació, Marea Groga i molts més. Fins i tot, gràcies a la pressió de la PAH, tots els partits polítics exceptuant CiU i PP, han donat el seu compromís de votar sí a la ILP Habitatge.

 

No obstant això CiU ja tracta de bloquejar -com ho va fer el PP el 2013 amb la ILP estatal- la ILP Habitatge. Han de posicionar-se. Tenint la solució de la PAH a les mans, tenint el poder de donar-li llum verda, tots el desnonaments i talls de subministraments que cada dia ocorren a Catalunya son responsabilitat de CiU.

 

Avui hem sortit a recollir signatures, a promocionar la ILP Habitatge, entre la venda de roses verdes i llibres del moviment. Avui més que mai, la PAH és el Cavaller. I CiU és el drac al què ens enfrontarem. Però amb el vostre suport, de tota la gent que signa i difon, guanyarem. Per això, apropar-vos a un dels nostres estands! Signeu la ILP Habitatge i emporteu-vos una rosa verda de record! 

 

 

Avui totes podem contribuir perquè per fi el dret a l’habitatge sigui una garantia per a totes.

 

 


Sí Es Pot!

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *