Categorías
destacats Noticias

Exigimos a Barcelona que se sume al frente unitario para que Endesa condone el 100% de la deuda

Exigim a Barcelona que es sumi al front unitari perquè Endesa condoni el 100% del deute

El Grup promotor de la Llei 24/2015 iniciem trobades amb els principals Ajuntaments de Catalunya per exigir una resposta unitària i contundent davant les amenaces d’Endesa 

Barcelona, 17 de setembre de 2019

Avui el Grup promotor de la Llei 24/2015 i l’Aliança contra la Pobresa Energètica ens hem reunit amb la regidora d’Habitatge i Rehabilitació de l’Ajuntament de Barcelona,  Lucía Martín, per tal d’adreçar una resposta al burofax enviat per Endesa aquest mes d’agost on li reclamava al consistori un suposat deute d’uns 3 milions d’euros que correspondria prop de 3.790 famílies en situació de vulnerabilitat. En aquesta carta, Endesa amenaçava amb que si l’Ajuntament no pagava el 50% del deute mencionat començaria a tallar aquestes famílies vulnerables a partir de l’1 d’octubre.

Aquest burofax no l’ha rebut només Barcelona sino centenars d’ajuntaments de tota Catalunya, fet que ha provocat l’enuig de l’administració i la indignació i angoixa de les famílies que es troben en situació de vulnerabilitat. Així la primera setmana de setembre van tenir lloc diverses trobades convocades per diferents administracions on es va deixar molt clar que a Catalunya cap companyia pot tallar els subministraments bàsics a cap família en situació de vulnerabilitat gràcies a la Llei 24/2015. A la reunió convocada per l’Ajuntament de Terrassa i el Grup promotor de la Llei 24/2015 es va fer un pas més i una cinquantena de municipis, inclòs Barcelona, van acordar presentar una moció on es demana que sigui Endesa i la resta de companyies subministradores les que assumeixin la condonació de la totalitat del deute acumulat

A dia d’avui Endesa encara no s’ha retractat de les seves amenaces i la data de l’1 d’octubre cada cop és més a prop, amb la incertesa que això suposa per a les famílies. Per això l’APE, també avui a través d’aquesta reunió a Barcelona, reclamem una actuació i posicionament institucional urgent a favor de la condonació del deute per part d’Endesa. Per això hem demanat a la Regidora el suport del govern a la moció consensuada a Terrassa així com una resposta contundent en cas que es produís cap tall il·legal, amb les corresponents sancions si Endesa es salta la llei.  En la trobada també hem insistit en la importància de que tant la condonació del deute acumulat com el que es pugui generar en un futur ha de quedar concretat en els convenis que la Generalitat ha de negociar amb les companyies subministradores per tal de no deixar a cap família desprotegida. En els propers dies farem arribar les mateixes demandes a la resta de grups municipals per aconseguir el màxim suport a la moció. 

Amb Barcelona s’inicia un seguit de trobades impulsades pel Grup promotor de la Llei 24/2015 amb les 4 capitals de província i molts altres ajuntaments de Catalunya per tal que s’aprovi aquesta moció i a Endesa li quedi molt clar que no es destinarà més diner públic a continuar fent créixer els seus beneficis.

Des del Grup promotor de la Llei tenim molt clar que aquest deute és responsabilitat exclusiva d’Endesa que ha estat qui porta més de 4 anys eludint la signatura de convenis i deixant que aquest deute es vagi fent cada dia més gran, mentre fa negoci amb un dret bàsic per a la vida de les persones.   

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *