Categories
Notícies

Demostració de força de les PAHs catalanes en la primera setmana d’escraches a CiU i PP perquè no bloquegin la ILP habitatge

 

La campanya  electoral ha començat condicionada pels escraches silenciosos que la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i l’Aliança Contra la  Pobresa Energètica hem començat a fer perquè tothom pugui identificar els partits polítics que bloquegen la ILP contra els desnonaments i els talls d’aigua, gas i llum. Alhora els interpel·lem públicament perquè modifiquin la seva posició i donin suport a la ILP. Els escraches realitzats no només han estat a les ciutats més grans com Barcelona, o Sabadell, sinó que s’han extès per tot el territori.

 

Durant aquesta primera setmana s’han realitzat un total de dotze escraches a tot el territori català a diputats i regidors de CiU i PP. Barcelona, Sant Celoni, Agramunt, Sant Boi de Llobregat, Mollet del Vallès, Molins de Rei, Sabadell, Vic, La Pobla de Segur, Deltebre, Tortosa, Manresa i Cubelles, han estat els pobles, viles i ciutats de totes les províncies catalanes on la PAH ha estat present.

 

Un dels més assenyalats ha estat el president del Govern, Artur Mas, que ha vist com en tres dels actes de campanya que ha participat, la ciutadania l’ha advertit que és indispensable i urgent aprofitar les competències catalanes per fer un canvi legislatiu que acabi amb els desnonaments, amb els talls de subministres i que doni una segona oportunitat a les famílies sobreendeutades.

 

Des de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca advertim a CiU i PP que aquesta tan sols és la primera fase d’escraches, i que si no rectifiquen les mobilitzacions aniran en augment al Juny -mes en què es votarà la ILP al Parlament– i just abans de les eleccions autonòmiques. I és que un no a una iniciativa ciutadana amb tant de suport popular social pot passar molta factura als partits que s’hi oposin davant el context d’eleccions al Parlament de Catalunya.

 

El suport a la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica és massiu, transversal i indiscutible. Entitats de tot tipus i col·lectius professionals hi han donat suport i  s’han sumat a la campanya. Fins avui, 70 Ajuntaments han aprovat  mocions de suport al text íntegre de la ILP habitatge, 37 dels quals  governats per CiU. No s’entén com després de que regidors i alcaldes de CiU hagin donat suport a la ILP, ara els diputats del mateix partit  pretenguin votar-hi en contra al Parlament.

 

Recordem que fins avui, tots els grups parlamentaris, excepte PP i CiU, s’han compromès a donar suport al conjunt de mesures de la ILP i aprovar-la abans de que es dissolgui el Parlament. Amb els suports actuals, tan sols falten dues diputades de CiU o PP perquè la ILP es pugui aprovar amb la majoria suficient. Per aquest motiu, estem aprofitant els escraches silenciosos per fer arribar personalment aquesta Carta en què els demanem que siguin responsables i no donin l’esquena a la ciutadania.

 

No permetrem que aquest mes de Juny, CiU faci el mateix que va fer el PP amb la ILP al Congrés dels Diputats. La ILP és un conjunt de mesures de mínims, urgents i necessàries i no tolerarem que se’n retalli ni una coma. Perquè “hi ha vides en joc” i tenim la oportunitat històrica de garantir el dret a l’habitatge de tota la població.

 

Les 150.000 signatures recollides en un temps record, el triple de les que s’exigeixen per la seva tramitació, són un aval inqüestionable. Actualment l’IDESCAT està fent el recompte de les signatures i abans que acabi el mes de maig, la ILP podrà iniciar la seva tramitació al Parlament. Un cop comenci el tràmit parlamentari farem notar que cada dia que passi  mentre CiU i PP bloquegin la ILP, aquests dos partits seran directament responsables de tots els desnonaments i talls de subministraments que es produeixin.

 

La setmana vinent es reproduiran les accions defensa de la ILP habitatge per tot el territori, intensificant-se fins al dia final de la campanya electoral, el 24 de maig. 

 

Convidem a tota la ciutadania a sumar-se als escraches silenciosos i transmetre el missatge que #AlJunyEsPot i no permetrem que CiU i PP posin excuses al procés iniciat per la ciutadania per construir una Catalunya sense desnonaments i pobresa energètica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *