Categories
Notícies sala de premsa

Cop d’estat del PP, la banca i les elèctriques contra el dret a l’habitatge! Totes al carrer!

El Govern en funcions del PP ha demanat avui la suspensió dels articles que fan referencia a habitatge, al Tribunal Constitucional de la Llei 24/2015

 
Fa unes hores s’ha sabut que el govern en funcions de Mariano Rajoy ha demanat la suspensió al Tribunal Constitucional de la Llei 24/2015 contra l’emergència habitacional i la pobresa energètica. Avui el PP ha escrit una nova pàgina negra en la història dels drets fonamentals a Espanya. Estem parlant d’un autèntic cop d’estat contra el dret a l’habitatge amb una única explicació possible: la raó de ser del Partit Popular i els seus governs és assegurar en tot moment el blindatge dels privilegis de pocs, en aquest cas de la banca i les subministradores, violant sense cap tipus de remordiment i de forma sistemàtica, els drets humans. Estem parlant d’un autèntic segrest de la democràcia orquestrat per la màfia financera i l’oligopoli elèctric, que cal denunciar sense ambages i que ens situa en un escenari d’atac indiscriminat a la ciutadania i a tots els intents de canviar les lleis criminals que permeten la vulneració diària dels drets humans a casa nostra.
 
La darrera ofensiva contra la Llei 24/2015 indigna però no sorprèn, ja que la legislatura de Rajoy ha estat marcada per atacs continus a la població: el rescat bancari de 100.000 milions d’euros sense cap contrapartida social, mentre la ciutadania patia desnonaments i constants retallades en l’educació i la sanitat pública ha estat el to permanent d’un partit que sempre ha governat pels culpables de la bombolla immobiliària. Totes són mesures que retraten a la perfecció a un govern criminal, que mentre era imputat per incomptables casos de corrupció, es convertia en corresponsable  de més de mig milió de famílies desnonades de les seves llars.
 
Afirmar únicament que el PP no ha fet res davant dels desnonaments seria fins i tot generós: el que han fet en matèria de dret a l’habitatge -a part de promocionar la bombolla immobiliària i creditícia fins que va esclatar- és atacar fins a tombar totes i cadascuna de les propostes que s’han fet per acabar amb l’emergència habitacional, com quan van bloquejar la ILP Hipotecaria de la PAH al Congrés l’any 2013 que va recollir un suport aclaparador de la població i de tota la societat amb més de 1’5 milions de signatures. Però no només han bloquejat les iniciatives, sinó que el PP va imposar mitjançant majoria absoluta la coneguda Llei Mordassa, per precisament perseguir la desobediència civil de col·lectius com la PAH: un instrument que ha estat clau per defensar les famílies dels desnonaments i els talls d’aigua, llum i gas en absència de legislacions valentes per garantir el dret a l’habitatge a tot l’Estat. 
 
L’escandalosa l’actitud dictatorial del PP no té aturador i s’ha reproduït en la suspensió de lleis autonòmiques que han donat passos importants per acabar amb l’emergència: el Decret Llei 6/2013 d’Andalusia sobre la funció social de l’habitatge, la Llei foral 24/2013 de Navarra de mesures urgents per garantir el dret a l’habitatge, la Llei 3/2015 d’habitatge del País Basc i la Llei 2/2014 Canària d’habitatge. Lleis que van ser aprovades democràticament als parlaments de cada autonomia i defensades per una massiva majoria social que volia acabar amb la bogeria de viure en un país amb més de 150 desnonaments al dia.
 
Ara la diana del PP ha apuntat i disparat contra la Llei 24/2015, que vam impulsar des del carrer mitjançant la ILP Habitatge, aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya el passat mes de juliol amb un suport social aclaparador. Aquesta ofensiva no és un atac improvisat. Té la clara intenció d’esborrar del mapa una llei que funciona, que ha canviat les coses, que ja és un referent en dret a l’habitatge i que ha inspirat a d’altres comunitats autònomes a legislar en el mateix sentit, com al País Valencià o les Illes Balears. El PP ha de vetllar pels interessos de la banca i les subministradores, i per tant no pot permetre que aquestes lleis existeixin i es repliquin. 
 
És indiscutible que el PP continua apostant per l’habitatge com un objecte d’especulació i negoci i no com un dret, on la funció social de l’habitatge hauria d’estar al centre. Aposta obertament perquè Espanya sigui l’estat de la Unió Europea on més es desnona, amb més habitatge buit i amb el parc públic més petit. I “treballa durament” perquè centenars de milers de famílies pateixen set, fred i foscor
 
El cop d’estat del PP ens porta a un escenari de carrer, a un escenari de conflictivitat. El missatge és que no permetrà que les coses canviïn i que tractarà  d’impedir-ho. El missatge es de guerra oberta. I per tant la conclusió és òbvia: per poder garantir el dret a l’habitatge, i tants altres drets, per poder fer polítiques públiques que responguin a l’interès general i a la protecció de les ciutadanes, cal neutralitzar el PP. Ells tomben les nostres conquestes: nosaltres hem de tombar el PP!
 
Estem preparades per pressionar al PP fins que no puguin més i assegurar-nos que no tornin a governar. Durant els 7 anys de lluita de la PAH, hem aconseguit l’impossible. Hem trencat l’aïllament de milers de famílies, ens hem organitzat i hem sortir al carrer a canviar les lleis. La Llei 24/2015 representa molt més que el Dret a l’Habitatge. És una demostració incontestable que davant de governs de torn al dictat de les màfies; la ciutadania és qui ha estat capaç de ser protagonista en les polítiques en favor de la majoria i dels drets fonamentals. Mitjançant la participació i la mobilització hem aconseguit fer prevaler  la veritable democràcia. I amb aquesta convicció, seguirem  mobilitzant-nos per recuperar tots els drets que el PP avui tracta  d’arrabassar-nos, segurs de que conquistarem molts més.
Acabem exigint al nou Govern que surti de les eleccions general del 26J que retiri el recurs contra els articles impugnats,  tal i com s’ha fet en altres ocasions i d’acord amb el compromís que tots els partits excepte el PP van adoptar públicament el passat 20  d’abril [http://afectadosporlahipoteca.com/2016/04/20/la-campana-de-defensa-de-la-ley-242015-contra-los-desahucios-y-los-cortes-llega-al-congreso-para-exigir-que-se-detenga-la-amenaza-de-recurso]. 
Per  últim advertim que no pararem fins que els drets que recull la Llei  24/2015 es legislin i es compleixin a tot l’estat, un objectiu pel qual  vam  néixer i que totes les PAHs estan exigint als seus Parlaments.
En els propers dies informarem dels propers passos que farem per a respondre a aquest gravíssim atemptat contra el dret a l’habitatge.
 
Cal exigir amb mes força que mai la retirada del recurs!! Totes al carrer!! 
 
El dret a l’habitatge vencerà a la màfia financera!
 
Grup Promotor de la ILP Habitatge
Plataforma d’ Afectats per la Hipoteca (PAH)
Aliança Contra la Pobresa Energètica (APE)
Observatori DESC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *