Categories
Notícies sala de premsa

Catalunya segueix sent líder en el ranking de la vergonya: la ILP és més urgent que mai!

En el primer trimestre els desnonaments han augmentat un 3,4% respecte el mateix període de l’any passat. 
Les dades del Consell General del Poder Judicial que han sortit avui, dades del primer trimestre de 2015, tornen a mostrar la necessitat i urgència d’aprovar la ILP habitatge. Catalunya continua liderant, des de 2007, el rànquing de la vergonya en execucions hipotecàries i en desnonaments. Durant els tres primers mesos de 2015 més de 49 famílies han patit diàriament el brutal procés d’un desnonament. 
Com ja veníem alertant des de fa mesos, la tendència dels desnonaments a Catalunya continúa a l’alça, han augmentat un 3,4% en el primer trimestre 2015. Tanmeteix, els desnonaments de lloguer representen ja més d’un 60% del total de llançaments. Catalunya acumula des de 2007 més de 58.370 desnonaments i més de 123.000 processos d’execució hipotecaria iniciades. Les dades son fredes, no podem deixar de tenir present que darrera d’aquestes hi ha nenes, adults i ancians que estan sotmeses al desnonament i al greu impacte que això te en salut e infància. 
Que la problemàtica no hagi parat de créixer evidencia claríssimament que les polítiques del govern de Mariano Rajoy, així com les polítiques del govern d’Artur Mas, han estat totalment ineficients i no han donat resposta a l’emergència habitacional.
Des de la ciutadania organitzada portem anys autotutelant els nostres drets davant la inacció dels nostres governs. El grup promotor de la ILP té clares les mesures per abordar l’emergència i per això vam engegar la ILP que durant aquest mes de Juny es debatrà al Parlament de Catalunya.
Recordem que a dia d’avui tenim el compromís de tots els grups parlamentaris, excepte del PP i de CiU, de que donaran suport al contingut i als objectius de la ILP, i que s’aprovarà abans de la dissolució del Parlament. La ILP és urgent, perquè hi ha vides en joc i no podem permetre’ns el luxe d’esperar més.
Exigim a CiU i al PP que estiguin a l’alçada, que siguin valentes i es comprometin amb la ILP habitatge perquè Catalunya deixi de liderar el rànquing de la vergonya per començar a liderar el rànquing en la conquesta de drets, posant fi als desnonaments, els talls de subministraments i els deutes de per vida.
#AlJunyEsPot!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *