Manifest

CAMPANYA D’AHESIONS EN DEFENSA DE LA LLEI 24/2015 CONTRA L’EMERGENCIA HABITACIONAL

 

imagen-ILP_CAT

 

El Partit Popular de Mariano Rajoy vol tombar la Llei 24/2015 d’emergència habitacional i talls de subministraments portant-la al Tribunal Constitucional abans que finalitzi aquest mes d’abril. Com a últim favor a la banca i subministradores, aquest govern en (de)funcions vol fer un cop d’estat als drets humans i fonamentals. I ho fa sense cap tipus de remordiment ni empatia, condemnant a centenars de milers de famílies a viure al carrer i patir set, fred i foscor. És un cop d’estat en tota regla, una declaració de guerra a tota la ciutadania. 
 
La Llei 24/2015 aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya, és la llei més garantista en matèria de dret a l’habitatge i protecció de la pobresa energètica en tot l’Estat espanyol. Un país on s’han executat més de 448.624 desnonaments des de 2008, dels quals 68.274 han sigut a Catalunya. No es pot permetre aquest atropellament. El PP vol tombar aquesta llei com ho ha fet amb altres legislacions autonòmiques com en Andalusia, Navarra, Canàries i el País Basc. I ho fa perquè es una llei que dóna solucions reals a l’emergència habitacional, posant limitacions als abusos sistemàtics de la màfia financera i l’oligopoli energètic.
 
Aquesta llei ha donat resposta a la situació d’emergència habitacional que estàvem patint, garantint l’article 47 de la Constitució Espanyola i el compliment de la normativa internacional en matèria de drets fonamentals: tothom té dret a un habitatge digne. És inadmissible que el Partit Popular trepitgi els drets fonamentals una vegada més sense cap mirament, mentre estem fartes de veure cada setmana casos de corrupció, mentides, retallades en educació i sanitat, reducció dels drets laborals i atacs directes a la democràcia.
 
Hi han vides en joc! Si es suspengués la llei 24/2015, no tan sols es condemnaria a l’exclusió social a milers de famílies que a dia d’avui perden la seva casa i no tenen cap oportunitat de tirar endavant, sinó a tota la població que continua patint l’estafa, mal anomenada crisi.
 
Recordem què comporta la Llei 24/2015 i perquè és important defensar-la:
  • Garanteix el reallotjament a les famílies amb desnonament.
  • Obliga als bancs a oferir un lloguer social a les famílies.
  • Fa que les elèctriques assumeixin part del cost energètic de les famílies i evita el tall de subministraments bàsics.
  • Dota als ajuntaments de mecanismes per fer ús dels pisos buits de la banca.
  • Obliga a l’augment del parc públic d’habitatge.
És per això que us demanem l’adhesió a aquesta campanya, per dir-li al Partit Popular que la llei és útil i eficaç, i exigim que aturi la suspensió al Tribunal Constitucional. Al 15M vam sortir a les places a defensar els nostres drets, per fer fora a corruptes i banquers. Al 2016 sortim al carrer per defensar la conquesta dels nostres drets! No permetrem un cop d’estat orquestrat pel PP, la banca i les elèctriques!

 

 
Ajudeu-nos a difondre perquè s’hi adhereixi tothom!

Signa aquí el manifest –>  Defensem la llei 24/2015

 


La Llei 24/2015 no es toca!
Aturem el cop d’estat del PP, la banca i les elèctriques
#PPatacaILP