Categories
destacats Notícies sala de premsa

La pressió de la PAH fa dubtar al PP en la seva temptativa de tombar la Llei 24/2015

El recurs d’ inconstitucionalitat no se ha interposat en el Consell de Ministres d’avui

Finalment, i contra tot pronòstic, avui, divendres 22 d’abril, el Partit Popular no ha interposat el recurs a la Llei 24/2015 del Parlament de Catalunya sobre emergència habitacional i pobresa energètica. Una llei que, recordem, te un ampli suport social en tot l’Estat perquè es la primera que ha aconseguit la PAH y perquè para diari desnonaments i talls de subministraments bàsics

Fa una setmana van saltar totes les alarmes perquè es va reunir la Comissió Bilateral entre el Govern de l’Estat i la Generalitat que havia de decidir si aquesta llei es portava al Tribunal Constitucional o no. La nostra reacció contra aquesta amenaça no es va fer esperar i vam convocar protestes a tot l’estat, a més, una campanya de suport públic a la norma. En els dies posteriors hem aconseguit el suport de tots els grups del Parlament català i del Congrés, a excepció del PP que ha quedat aïllat.

Les informacions que ens arribaven i les previsions més realistes apuntaven que era gairebé segur aquest recurs seria interposat en el dia d’avui, però una vegada mes s’ha demostrat que la pressió per terra, mar i aire de la ciutadania els influeix i els pot arribar a fer trontollar en una decisió que estava ja presa i davant un fet que semblava inevitable!

Hi ha risc que acabin interposant aquest recurs per a suspendre la llei fins al dia 5 de maig, per la qual cosa la setmana que ve és clau per evitar-ho. El Consell de Ministres del 29 d’abril és la seva última opció per fer-ho.

Per aquest motiu la setmana que ve anem a augmentar la pressió per defensar aquesta llei que protegeix el dret a l’habitatge. Estigueu atent@s perquè en els propers dies us direm com i on.

Demostrarem junt@s que aquesta llei, nascuda gràcies a la lluita al carrer, ha arribat per quedar-se i per estendre-la a la resta de l’Estat. Perquè és necessària per protegir el dret a l’habitatge i perquè omple el buit legislatiu i la paràlisi governamental que no aconsegueix revertir l’estat d’emergència habitacional perpetu que estem vivint des de fa més de 7 anys.

Ara us necessitem més que mai!

La Llei 24/2015 no es toca

ilpnosetoca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *