Categories
destacats Notícies sala de premsa

Tret de sortida a la campanya d’escraches silenciosos a CiU i PP: els dos partits que bloquegen l’aprovacio de la ILP habitatge

En plena campanya electoral la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i l’Aliança Contra la Pobresa Energètica hem començat a fer escraches silenciosos per assenyalar i fer reflexionar als partits polítics que bloquegen la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica. Amb aquesta Iniciativa Legislativa Popular, es podria posar fi als 43 desnonaments diaris a Catalunya, acabar amb els deutes de per vida vinculats a les hipoteques i garantir els subministraments a la població que pateix talls indiscriminats.

Durant els últims mesos hem estat al carrer informant a la ciutadania, recollint signatures i acumulant adhesions i suports d’entitats de tot tipus arreu de Catalunya. No només hem aconseguit les 50.000 signatures necessàries que asseguren la tramitació de la ILP, sinó que hem triplicat la xifra i ja en tenim 150.000 perquè no quedi cap dubte que al carrer existeix un consens absolut de suport a aquesta iniciativa.
En les darreres setmanes ens hem reunit amb tots els grups parlamentaris. Tots ells, excepte PP i CiU, s’han compromès a donar suport al conjunt de mesures de la ILP i aprovar-la abans de que es dissolgui el Parlament. Amb els suports actuals, tan sols falten dues diputades de CiU o PP perquè la ILP es pugui aprovar amb la majoria suficient. Per aquest motiu, els hi vam fer arribar personalment aquesta Carta en què els demanàvem conèixer el sentit del seu posicionament sobre el contingut de la ILP.
En les respostes que ens han fet arribar fins al moment, tant CiU com PP continuen negant-se a recolzar els continguts d’aquesta ILP. Aquest fet ens preocupa moltíssim i ens fa pensar que cap d’aquests dos partits té voluntat política real de fer efectives les mesures que proposa aquesta ILP. Especialment preocupant és el comportament de CiU, que amb els seus diputats i diputades podrà decidir el sentit de la votació. Volem deixar ben clar que en cap cas permetrem que, tal com va fer el PP amb la ILP al Congres dels Diputats, CiU desvirtuï el contingut de les mesures proposades ara i, aprofitant el tràmit parlamentari del juny, intenti aprovar un text que acabi resultant un pedaç més incapaç de solucionar l’emergència habitacional. Aquesta ILP vol acabar amb els desnonaments, els deutes de per vida i els talls de subministraments indiscriminats, i no permetrem que ni CiU ni el PP continuïn sense donar respostes o intentant retallar unes propostes que són de mínims.

Donada la negativa de CiU i PP, ens veiem obligats a irrompre als actes electorals per informar a la ciutadania i entregar una Carta als diputats i regidors per preguntar, directament, perquè no donen suport a la ILP. Dissabte passat es van fer els primers escraches, en un acte del portaveu del Govern Francesc Homs a Sant Celoni amb els 16 alcaldables de CiU al Baix Montseny, a un acte de ciu a Agramunt, i també a Barcelona en un acte de Xavier Trias a les Corts. Avui ha estat el torn del Partit Popular, irrompent en la passejada que l’alcaldable a Barcelona, Alberto Fernandez Diaz, ha realitzat pel carrer Hospital.

Volem recordar que a dia d’avui, 70 Ajuntaments han aprovat mocions de suport al text íntegre de la ILP habitatge. D’aquests, més de 37 son municipis governats per CiU. Per aquesta raó, els escraches seran especialment insistents en aquells municipis -cas de Barcelona, Manresa, Sabadell i Vic, per exemple- on alcaldes i regidors tan de CiU com del PP s’han compromès amb el contingut i les mesures de la Iniciativa Legislativa Popular.
La imatge d’aquesta campanya electoral serà la de la PAH i l’APE fent escraches silenciosos als actes de CiU i PP, els partits que bloquegen la solució a l’emergència habitacional i la pobresa energètica a Catalunya. Amb els cercles verds indicarem el Juny -quan es realitzarà el debat a la totalitat al Parlament- com el mes en el qual podem solucionar-ho. Amb els cercles vermells posarem dades a tot el patiment que suposen els desnonaments i la pobresa energètica, i assenyalarem els partits que tenen a les seves mans acabar amb aquesta xacra.
¡Sí Se Puede!
#AlJunyEsPot

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *